Канадалық биохимиктер бүлінген ет туралы ескертіп, жарқыраған сылбырды көрсетті
Канадалық МакМастер университетінің ғалымдары етті ет сальмонелла мен Escherichia coli ДНҚ-ның белгілі бір аймағымен ластанғандығын анықтай алатын биосенсорлармен бірге Sentinel Wrap-нің патчын ұсынды. Ғалымдар өз жұмысын ACS Nano журналында жариялады.
Пакет дезоксирибозима арқасында жұмыс істейді — РНК синтезінде делдал молекуланы бөлетін арнайы ДНҚ молекуласы. Дексоксибосимнің молекулалары светящий белокпен бірге, егер қауіп жоқ болса, люминесценция «протеин» ақуызымен жабылады. Патч екі апта бойы жұмыс істей алады — бұл жарамдылық мерзімі, әдетте, салқындатылған етпен қаптамада көрсетіледі.
Болашақта жабысқақ «go-to-go» жапсырмаларын алмастыра алады. Сонымен қатар, оның көмегімен сатып алушының смартфонына өнімдер туралы ақпарат беруге болады. Биоматериал E. coli-ге ғана емес, сонымен қатар адам үшін қауіпті бактерияларға да әсер етуі мүмкін.
https://hightech.fm/